Modelljärnvägar > Moduler

IngaröRakan

(1/2) > >>

PerH:
Jag har kommit igång med mina moduler, först ut är det jag tänkt skall bli ”Ingaröbanan”, några sträckor som skall avbilda en modern stambana med dubbelspår.
Jag bygger med lätt teknik, grund lånad av StaffanH, med 4mm plywood på långsidorna, förstärkt av 15mm stav och motsvarande för spårsträckan.

Jag förstärkte för benfästen och karvade ur markskivan så man får de 2,5x10cm fria utrymmet att montera ihop modulerna.
Elen har jag dragit med dubbel matning då flera verkar rekommendera det, om inte är det enkelt för mig att koppla ihop till enbart en matning.
Elektronik är MGP med spåravkänning för 4 zoner, två på varje spår, signalstyrning för totalt 4 st 3-skens signaler som skall stå vid varje utfart från modulen, samt det lilla elkortet.Benen är 32x45mm regel som jag skarvat till för att passa i fästet, i kombination med ställbara fötter i islagsmutter samt korsstag från Ivar bokhylla.

Innan midsommar är det dags att provköra och i Juli kommer en forumkamrat över med några av sina moduler så vi kan testa att det verkligen fungerar att koppla ihop.

Nu skall landskapet påbörjas, har en separat tråd där jag frågar lite om tips, så blir detta en ren presentation av min modul.
Nu i sommar skall mina halvklara projekt faktiskt slutföras, fördelen med pandemin.

BenWah46:
Känns det stabilt då?

PerH:

--- Citat från: BenWah46 skrivet tor 18 jun 2020, 02:11:29 ---Känns det stabilt då?

--- Slut citat ---
Ja det känns stabilt, fast jag har ju ingen erfarenhet att jämföra med. Däremot blir 4 träpinnar som ben ostabilt, får bygga ihop dom likt Ivarbenen så det blir mer stabilt i sidled.

PerH:
Nu är det kapat med dremmeln i mitten så räls kan expandera och spåravkänningen får sina två zoner.
Det är även provkört och allt fungerar som det är tänkt, kul!

PerH:
Då har som sagt premiärturen avklarats, dessutom i ett underbart väder.
Glad midsommar alla!

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion