Modelljärnvägar > Landskap och hus

Hur fungerar denna flaska?

(1/3) > >>

Krimmer:

Är det väldigt stor skillnad i resultat på denna flaska : https://shop.noch.com/puffer-bottle-empty-08100.html?___store=en
och på en av de där, i mitt tycke, svindyra "static applicators"?

Känns som att jag gärna kan skaka lite om jag kan spara några hundra :D

To1973:
in contrast to the electronic grasmaster, with this Manuel bottle the grass fibers are shot into the glue mixture when the bottle is compressed.  the result is not perfectly standing grass.  You could also theoretically take a small plastic bottle and drill a few holes in the lid.  in my opinion the electric grasmaster is the better option.  on YouTube there are also instructions to build it yourself.

To1973:


 

Grävarn:
Jag har en sådan grassmaster har dock ej provat den än men min åsikt är nog den att det blir en större effekt med grassmastern än med flaskan, det man vill uppnå är att gräset står mer uppåt, fast om du vill spara några hundringar så gör det det är upp till dig.  :)

Varma mj-hälsn Stefan

bromsarn:
Jag tycker att man får till ett ganska OK gräs med den sortens flaska. Dock så funkar flaskan bara för korta gräsfiber. Om man prompt vill ha högt svajande gräs så får man ta till en Gras Master eller liknande maskin. Jag har personligen aldrig provat någon sådan.

Det sägs att även att man kan skada elektroniken i sin modelljärnväg med den ström man leder genom landskapet när man nyttjar Gras Mastern. Det är dock inget jag har någon förstahandskunskap om. Det finns nog andra som har med koll.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion