Modelljärnvägar > Landskap och hus

Svenskliknande stadsbebyggelse

(1/2) > >>

gorane:
Svenskliknande hyreshus, affärshus och liknande vad finns att köpa i HO ? Det mesta verkar vara tyskt, eller har jag missat något?

Arstuga:
Hyreshus finns ju t.ex dessa: http://www.modellrallaren.se/?p=1173 i både N och H0.

Och detta: https://modellcentralen.se/webbshop.html#!/%C3%B6vrig-bebyggelse/products/h%C3%B6ghus-5-v%C3%A5ningar-61146

Och dessa: https://www.mjhobby.se/product.asp?qsLang=eng&type=2&id=073&pid=FA+130801

Och nåt mer. Stadshus är nog värre kanske.

Stefan Isaksson:
Det mesta är nog tyskt, men tidvis har byggstilen varit tämligen internationell. Jag tror till exempel att hus i Jugend-stil borde vara sig lik både i Tyskland och Sverige.
Jag har en känsla av att det som gör ett hus "svenskt" ofta är fönsterbågar och tak, och i så fall kan man hoppas på försvenskningsbara hus om man letar lite.

Som ett kuriosum: AHM/Heljan har salufört (den kanske finns kvar i sortimentet, vad vet jag) en "typisk" amerikansk småstation på den amerikanska marknaden. Förlagan ska vara Diö på södra stambanan...

SI

BJ:
Svensk station Diö
Från Faller
https://www.eurohobby.se/skala-h0/byggnader-h0/stationer-h0/svensk-station-h0

Jan Frelin:

--- Citat från: Stefan Isaksson skrivet tor 25 jun 2020, 20:03:13 ---Det mesta är nog tyskt, men tidvis har byggstilen varit tämligen internationell. Jag tror till exempel att hus i Jugend-stil borde vara sig lik både i Tyskland och Sverige.
Jag har en känsla av att det som gör ett hus "svenskt" ofta är fönsterbågar och tak, och i så fall kan man hoppas på försvenskningsbara hus om man letar lite.

--- Slut citat ---

De jugendhus jag sätt från byggsatstillverkarna känns inte särskilt svenska i mina ögon. Med Stockholm som referensram är dels detaljerna fel, dels storlekarna alldeles fel. Det kan möjligen bero på att byggsatserna är från den gamla onda tiden när alla byggsatshus var alldeles för små.

Annars håller jag med Stefan, de olika modernare husen han länkat till känns övertygande.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion