Interaktivitet > Min modelljärnväg

H0rzberg

(1/5) > >>

Dani:
Hej ,

Här följer en presentation över bygget av min modulbana H0rzberg i skala 1:87, del 1.
H0rzberg är tänkt att ligga i Tyskland vid havet ,tidsepok 80-90 talet.
Staden H0rzberg befolkas i huvudsak av pendlare och turister som kommer för att njuta av den naturen, restauranger, öl vandringslederna, bergen och havet.
Trafiken kommer att bestå av olika tåg/vagnar från hela Europa.
Anläggningen byggs på 2R/DCC system med RocoLine och styrs via ESU och TrainController.

Här följer några bilder från H0rzberg.. :beer:

Dani:
I takt som anläggningen växer så får man provköra också lite

Mimara / Zagreb - Ljubljana - Villach - Salzburg - München - Stuttgart - Frankfurt
Här blev lite DCC modifiering av ett gamalt lok. JŽ 361-007 Roco / ESU loksound 4

Dani:
Cirkus Krone börjar anlända till stan..

Coppas:
Du ser ut att ha kommit ganska långt in i projektet redan. Kul även att se JŽ-modeller rulla då det är något som man inte ser direkt varje dag… utan ser man det så ligger de oftast i sina askar. De moderna pax-vagnarna, som ihop med Rocos modell av ett ÖBB Rh 1044 utgjorde tåget »Mimara«, är väl från Acme medan godsvagnarna av klass Dd ser ut att vara från den produktion som gjordes av Klub Baat?

Tåget som dras av ett JŽ klass 361, med äldre täckta godsvagnar i klass Gdvg/Gdv, är väl från Exact Trains liksom även den öppna vagnen som ser ut som en klass Kdv? Kul även att se att du fått ljud och rull på just det gamla loket för det borde väl ha närmare 35-40 år på nacken. Tror inte jag sett ett i Roco-katalogen sedan typ 1983. De dyker ju upp ibland på eBay, men skick och pris lockar då oftast inte till köp tyvärr. Däremot kommer det ju av och till modeller av italienska FS E626 så man kan säkert plocka ihop något nyare om man skulle känna för… Lite konstigt ändå att det inte finns fler modeller från den kanten av Europa i takt med att privatekonomin förbättrats. Tillig har visserligen ganska nyligen aviserat två JŽ-godsvagnar från epok III, men i TT konstigt nog. Hade nog varit enklare att få avsättning för dem om de gjorts i H0 istället.

Sedan skriver du att banan är tänkt att efterlikna en plats vid havet i Tyskland. Säger absolut inte emot på något vis, men med tanke på blandningen av rullande materiel så får jag ändå lite associationer till gränslandet mellan Österrike och nuvarande Slovenien. Alltså något i stil med sträckan (Villach –) Rosenbach – Jesenice på Karawankenbahn som ju är en relativt vältrafikerad sträcka... och med lok från både ÖBB, DB och tidigare JŽ och numera SŽ (samt HŽ tror jag). Även sträckan Spielfeld – Šentilj längs med gamla Südbahn, som ju förr var en ganska hårt trafikerad gränsövergång, är tänkbar då det även där förekom en hel del blandning. Har en bild 'i någon lådda' som visar ett ÖBB Rh 1043 som står nästan jämte ett JŽ 661 i Jesenice vilket ser lite udda ut med dagens ögon, men nog inte var alltför ovanligt.

Dani:
Tack Coppas för din återkoppling, projektet går framåt i små steg...
Målet med projektet är att återskapa liknande bilder från den tiden när tågen rullade från Sydeuropa upp till Tyskland,Österrike,Frankrike och vidare till Skandinavien .
Det kommer att rulla igenom allt från Jugoslavia-Express, Mimara, Simplon Express, Hellas Instabul Express, Touropa, Avala, Vindobona, Sassnitz express,Csardas, nattåget Alfred Nobel osv.
Det finns även tankar och plats på att bygga till en parad sträcka för långa tåg-set under nuvarande konstruktion.
Eftersom JŽ-modeller är begränsade med utbud av JŽ lok valde jag att förstärka det med Tyska DB lok som drog dessa tågset på 80-90-talet, därför blev det lite mer efterliknelse med den Tyska miljön. Även om trafiken har kopplingar till Österrike, nuvarande Slovenien och Balkan så var det lite svårt att geografiskt placerar projektet ,H0rzberg blir en fri tolkning av lite olika platser på samma yta. Att jag valde en plats vid havet beror på att jag beundrar den havsmiljön med fiskbåtar runt Kiel och längre ner till Hamburg.
Tanken är bygga en liten fiskehamn med 2-3 st Artitec modellbåtar .

I senaste dagar har jag mest testat mig fram med AirBrush tekniken, snart kommer jag att avsluta markläggning runt tågstallet och arbeta vidare med bakre sidan av anläggningen.

Här är några bilder från det senaste skapelsen på H0rzberg
Mvh.Dani

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion