Digitalt & elektronik > Datorstyrning

lok går inte att köra med Z21

(1/2) > >>

pegeman:
Har en Z21, den svarta och det här är det första jag försöker koppla något emot den. Har ett green cargo 1290 lok som var dcc förberett. har kopplat in dekoder Esu 64617 Lokpilot Plux22 M4/DCC i loket.  loket ligger mot adress 3 på z21 och jag lyckades få lyktor att både lysa och stänga av. Min slutsats är därför att jag gjort det rätt så långt. Jag har endast haft den kopplad mot en enkel räls som följde med Z21 och den rälsen är kopplad mot den ingång i Z21 som heter main track. Jag sätter loket på rälsen och kan alltså både sätta på lyset och stänga av så kontakt finns. Jag har kollat runt på ett antal youtube videos som förklarar hur man kopplar allt och det fungerar tills jag försöker på loket att röra på sig. Jag går till menyn där man hanterar farten på loket, jag har tagit bort alla andra förinställda lok så det är bara mitt eget som är inlagt och syns i displayen så jag har inte fel lok kopplat när jag försöker köra. Just nu vet jag inte vad jag ska göra utan hoppas någon har en tanke om vad som behöver göras. Kan det vara någon allmän inställning i Z21 som är felaktig?

usjkpas:
du kan alltså tända/släcka med F0 men inte köra?

Fredrik:

--- Citat från: pegeman skrivet tis 17 dec 2019, 19:57:01 ---Har en Z21, den svarta och det här är det första jag försöker koppla något emot den. Har ett green cargo 1290 lok som var dcc förberett. har kopplat in dekoder Esu 64617 Lokpilot Plux22 M4/DCC i loket.  loket ligger mot adress 3 på z21 och jag lyckades få lyktor att både lysa och stänga av. Min slutsats är därför att jag gjort det rätt så långt. Jag har endast haft den kopplad mot en enkel räls som följde med Z21 och den rälsen är kopplad mot den ingång i Z21 som heter main track. Jag sätter loket på rälsen och kan alltså både sätta på lyset och stänga av så kontakt finns. Jag har kollat runt på ett antal youtube videos som förklarar hur man kopplar allt och det fungerar tills jag försöker på loket att röra på sig. Jag går till menyn där man hanterar farten på loket, jag har tagit bort alla andra förinställda lok så det är bara mitt eget som är inlagt och syns i displayen så jag har inte fel lok kopplat när jag försöker köra. Just nu vet jag inte vad jag ska göra utan hoppas någon har en tanke om vad som behöver göras. Kan det vara någon allmän inställning i Z21 som är felaktig?

--- Slut citat ---

Har du köpt din Z21:a ny eller begagnad? (tycker det lutar åt beg. då någon räls inte följer med vid nyköp) Kontrollera att utspänningen till rälsen är ungefär 19 V och inte lägre (ifall den tidigare varit inställd för N-skala). Du kollar genom Z21-appen, inställningar Z21. Passa också på att titta på lokets inställningar vilket protokoll och antal körsteg som är angivna. Om inte DCC 28 eller DCC 128 är valt - välj något av dem, ta av loket från spåret och sätt på det igen. Tänd sedan ljuset och försök köra...

pegeman:

--- Citera ---du kan alltså tända/släcka med F0 men inte köra?
--- Slut citat ---
Är osäker vad du menar med F0 men när jag är i körläge så kan jag tända och släcka lysen, byter jag körriktning så byter även lysen sida.


--- Citera ---Har du köpt din Z21:a ny eller begagnad? (tycker det lutar åt beg. då någon räls inte följer med vid nyköp) Kontrollera att utspänningen till rälsen är ungefär 19 V och inte lägre (ifall den tidigare varit inställd för N-skala). Du kollar genom Z21-appen, inställningar Z21. Passa också på att titta på lokets inställningar vilket protokoll och antal körsteg som är angivna. Om inte DCC 28 eller DCC 128 är valt - välj något av dem, ta av loket från spåret och sätt på det igen. Tänd sedan ljuset och försök köra...
--- Slut citat ---
Begagnat stämmer bra, utspänningen var satt till 18 men drog upp den till 19, DCC 128 var valt. Sedan har jag inte hittat något i mina instruktioner som följde med loket och har även letat efter mer manualer/hjälp på nätet men inte hittat något om körsteg/protokoll. Där kommer min okunskap in då jag inte riktigt vad som menas där. loket jag har är ett roco med artikelnummer 73440. har även uppdaterat till version 1.33 av Z21 firmware.
Vet inte om det har någon betydelse men följande värden ligger under z21 settings->system state:
Electricity on main track, går mellan 11 till 23 mA
Filtered current at the main track: 12-13mA
supply voltage: 20.1 V
VCC Voltage: 18.9 V

lgrfbs:
F0=Lyse
Körsteg=Antalet steg mellan stopp och fullgas.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion