Modelljärnvägar > Spårplaner

Spårplaner för plywoodskiva (120x250cm)

(1/7) > >>

joas:
Jag har också en kille på 12 som är väldigt intresserad av modelljärnväg och han har läst hensans inlägg om "Hur få in en liten bana?" med många bra tips så han ville också göra ett försök här på forumet.

Han har redan ett Roco startset i storlek H0 som han vill bygga ut. Det är en väldigt begränsad yta, en plywoodskiva som är lite naggad i kanten för att gå in mellan 2 takstolar, se bild. Kraven är:
* Geoline räls
* Storlek H0
* En station
* Person- och gods-trafik
* En industri eller ett godsmagasin
* Punkt-till-punkt (om det är möjligt)

AlexEhn:
Hej!
Kul!

Jag har ingen direkt spontan idéskiss, men det finns väldigt mycket spårplaner på nätet att hitta inspiration av. Speciellt när det är rektangulära ytor.

Hittade denna som jag själv tycker ser rätt trevlig ut. https://modellbahning.de/h0-gleisplan-hundeknochen-in-3-ebenen-auf-2200-x-1200-cm/

EDIT: Här fanns faktiskt en riktigt punk-till-punktbana, kanske går det att minska bredden på layouten eller hitta 20 cm till?. https://modellbahning.de/h0-gleisplan-spirale-mit-spitzkehre-und-endbahnhof-auf-250-x-140-cm/

Lasp:
Man har alltid tankar och funderingar över sin egen värld.
Därför tycker jag att det kan vara en bra start med att kolla in lasses alster.
https://www.rabenius.eu/tagspar/tag/sparbygge.htm
Här ser man begränsningar och möjligheter direkt!
Utan att det kostar material eller väntan på att limmet torkar!
Kör så att det ryker säger Lasp

Mekanoid:
En dåligt genomtänkt idé, men gjord med Geoline H0 och min 400 mm radie. Och massor med små(?) godsmagasin, lager och lastkajer (blått). Dessutom två stationer och ett lokstall.

Tanken är att ha en avdelare (det gröna) som gör att man får två olika platsen att åka till, trots att de ligger så nära. Då blir det fler enkla kulisshus och plats för en lite större industri.

I praktiken antar jag detta kan bli för smått, speciellt byggnaderna. Men som en idé att förenkla och spåna vidare på, kanske det kan vara något? Spårplanen är ritad i gratisversionen av SCARM och finns här ett tag: https://www.dropbox.com/s/3icckllg67rj7ve/Sp%C3%A5nskiva%20H0.scarm?dl=0

joas:
Använd hest inte flexräls men annars var den bra tack så mycket

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion