Digitalt & elektronik > Datorstyrning

DCC++

(1/7) > >>

plummer:
Är det någon som har testat DCC++ ? https://github.com/DccPlusPlus/BaseStation/wiki/What-is-DCC--Plus-Plus
Skulle vara intressant att höra lite erfarenheter.

Jonas Furuholm.

haba:
Ja.

Jag har börjat renodla koden. Bort med allt som "den riktiga" datorn kan göra och trimma koden för att spara RAM så att man kan ha fler "slots" (samtidiga aktiva lok).

Det som är jobbigt är att jag fått exakt NOLL feedback på mina synpunkter från orginalförfattaren och på forumet där han har annonserad saken så är det inte heller nån annan som verkar kunna/vilja ta upp bollen.

Själv skulle jag helst vilja ha mer tid för sådana skoj saker. (26h/dyngn någon?).

Harald.

lgrfbs:
Du kan ju prova att dela bördan med någon annan intresserad/rubbad modellrallare, för man måste ju vara lite rubbad för att gräva ner sig i programmering av elektronik  :D
Har själv dykt lite i elektronikprogrammerning så jag anser mig vara lagomt rubbad modellrallare  :up:

paj2:
Jag har gjort en del enklare användbara tillämpningar med Arduino till min MJ-anläggning
men att dyka in i DCC++ skulle jag aldrig kunna göra speciellt inte om det "krävs 26 timmar per dygn."

Ett dylikt projekt hade jag kunnat tänka mig tidigare på jobbet i kommersiellt syfte där det fanns kundbeställningar eller en säker marknad.
Men för att för sitt höga nöjes skull skulle jag inte kunna plåga mig med något dylikt. Vad vill man bevisa?  :???:

Mekanoid:
Jag har kört DCC++ ett tag. Det är alltså en programvara som redan idag fungerar utmärkt(?) som körcentral (vad heter det?) utan någon som helst programmering!

Reservationen är att jag inte har någon fast bana, utan bara drivit ett programmeringsspår samt en liten rundbana för att ändra och testa CV:n i dekodern.

Man behöver en del grejer: Arduino (tex Uno), motorshield, strömadapter (till rälsmatning, max 14V), dator med JMRI & Arduinons utvecklingsmiljö, USB-kabel samt kablar att koppla motorshield till spåret. Jag använder en utrangerad mobiltelefon som körhandtag med Engine Driver installerad.

Jag ser det som en relativt billig körcentral - om man redan har nätverk, dator & mobil. :) Jag tror det närmaste alternativet är en SPROG, om den nu kan användas som körcentral på samma sätt?

Nästa steg blir att testa DCC++ som enda körcentral på en liten modulbana hos UMJF i Uppsala. Om det faller väl ut, ska jag även försöka designa & skriva ut en anpassad låda.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion