Digitalt & elektronik > Virtuell MJ

Har du någon Tåg-simulator?

(1/6) > >>

berraf:
Skulle vara spännande veta hur många av oss som kör någon form av tåg-simulator.
Är du kanske med i någon virtuell klubb?
Kanske har du byggt en egen bara?

Själva har jag Trainz och MS Train Simulator. Trainz är väldigt realistiskt men har rätt hög inlärningströskel.
MS Train Simulator känns som att bäst före datum gått ut för länge sedan...

Arstuga:
Brukar susa runt i Trainz ibland, även om det inte blivit nåt av att bygga egna banor... Det som jag fastnade en hel del för, när jag körde som mest med det, var möjligheten att bygga realistisk förebildsterräng mha nedladdad höjdmätningsdata kopplat till kartutsnitt! Läckert...

Jag laddade också nyss ner den östliga simulator som det tipsades om här på forum, men har inte tetsat den än, eller ens installerat den...

Utöver det, även SJK-spelen Nässjö C, Ånge och Norrköpingsfjärren (fick faktiskt 233 poäng i den häromkvällen - nytt personligt rekord!). http://www.svensktmjforum.se/forum/index.php?topic=980

Mazz:
Har varit väldigt aktiv inom tågsimulator-hobbyn tidigare. Har både MSTS, Trainz och Trainz2004. Har flera gånger försökt ta Trainz till mig, eftersom det har haft en bättre uppdateringsfrekvens med nya utgåvor under åren, men har ändå hela tiden fallit tillbaka till MSTS.  Båda simulatorerna är fantastiskt fina tack vare alla skickliga "Add-on"-skapare, det mesta fritt att ladda hem.
 

Att "bäst-före-datum" för MSTS skulle vara passerat håller jag ju inte med om och MSTS har fortfarande väldigt många utövare. I dessa trådar kan man se några screenshots från MSTS utan att behöva registrera sig som användare:

 

http://www.e-buzz.net/forum/showthread.php?t=15526&page=10

 

http://www.e-buzz.net/forum/showthread.php?t=15526&page=11

 

Det finns ett flertal svenska rutter till MSTS att hämta hem, den här är en "fiktiv" rutt som kallas för NMJ:

 

http://www.e-buzz.net/forum/showthread.php?t=11175&page=31

 

På det här stället, som undertecknad även är involverad i, kan man hämta svenska fordon, rutter och objekt till sin tågsimulator:

 

www.banbyggarna.se

 

Bilder från en rutt som jag jobbade med ganska länge, c:a 1 år. Egna signaler och 30mil svenska spår:

    

 

I höstas släpptes en helt ny tågsimulator, Rail Simulator, med helt nya möjligheter att hantara högupplösta modeller och texturer. TYvärr har den inte fått så bra starta här i Sverige, med endast ett fåtal spel tillverkade och väldigt okänt att den släpptes. Finns inget svenskt material til den, åtminstånde inte än. Här finns lite bilder:

 

http://www.railsimulator.com/en/downloads/screenshots

 

Jag tror att tågsimulatorer är ett utmärkt sätt att få även ungdomar till järnvägshobbyn. Har man väl tagit tågsimulator-hobbyn till sig, så ger det näring till ett vidare järnvägsintresse, som i sin tur leder till att man öppnar sina ögon för t.ex modelljärnväg.

 

Tror Mazz....    :)

71:
Intene simulator precis men jag har precis än en gån ingstallerat Chris Saywers Locomotion. Väldikt kul och charmigt med sin ålderdomliga grafik men tyvärr är det för lätt även i det svåraste läget. Hade föresten varitkul om man även kunde köpa in sej i konkurenterna.


Stefan

nohab:

--- Citat från: Arstuga ---Utöver det, även SJK-spelen Nässjö C, Ånge och Norrköpingsfjärren (fick faktiskt 233 poäng i den häromkvällen - nytt personligt rekord!).

--- Slut citat ---


De spelen har jag varit på vippen att köpa, men fick inte ändan ur vagnen i tid och nu är de tydligen slutsålda  :dead:

(Förstår inte varför man inte gör en ny upplaga om de säljer så pass bra att de tar slut?!)

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion