Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Om våra järnvägsförebilder / SV: Kan tåg backa
« Senaste inlägg av Guran skrivet Igår kl. 18:27:42 »
Hej alla!
 Vad gör X2 orna när dom går med driver sist?
//Guran
22
Min modelljärnväg / SV: Söders Höjder en bana i H0
« Senaste inlägg av sintra skrivet Igår kl. 17:27:53 »
...fått problem i ena korsningsväxeln med att loken stannar till vid låg fart,....

Alla lok?
23
Digitalt och elektronik / SV: Släpsko
« Senaste inlägg av kattjaevel skrivet Igår kl. 17:10:21 »
Det är ju en definitionsfråga! Om den fungerar felfritt så är den lite eller mycket begagnad. Om den är väldigt begagnad så fungerar den dåligt och behöver bytas.  :D

Vad är det exakt som gör den dålig då.
24
Digitalt och elektronik / SV: Släpsko
« Senaste inlägg av lasse0 skrivet Igår kl. 17:06:26 »
Det är ju en definitionsfråga! Om den fungerar felfritt så är den lite eller mycket begagnad. Om den är väldigt begagnad så fungerar den dåligt och behöver bytas.  :D
25
Digitalt och elektronik / Släpsko
« Senaste inlägg av kattjaevel skrivet Igår kl. 16:21:31 »
Har det verkligen någon betydelse om släpskon är ny eller väldigt begagnad,  bara den ligger an mot piggarna/mittskenan? Ja e skeptisk.
26
Min modelljärnväg / SV: Söders Höjder en bana i H0
« Senaste inlägg av plzeta skrivet Igår kl. 15:44:05 »
Hej.  :hug:
Jah hade något liknande på en korsväxel en gång. Vickade eller vred lite på en pigg i sidled. Mycket liten rörelse.
La även på en lödloppa på en annan så anläggningsytan blev större . Då blev det bättre. Men det kan vara lömska "fel" det där.  :emm: :|
Kan du komma åt att se mer exakt var det fastnar ?. Jag använde en sådan där fotoinspektionskamera man kan böja i rör å krökar.  :approve:
Annars verkar det rulla på fint i den lilla garderobsbanan.  :clap:

m v h
 :beer:
//PZ
27
Spårplaner / SV: Nybörjarbana i skala N.
« Senaste inlägg av Kristian_K skrivet Igår kl. 15:34:13 »
Ser ut att bli en trevlig liten bana det där. Med så begränsat utrymme blir det lite extra viktigt att tänka igenom trafikiden/behoven. Om du hade varit jag så hade jag försökt förlänga dubbelspåret runt  kurrvorna och kanske lagt till ytterligare ett mötespår i nederkant. Om jag hade vait tvungen att välja hade jag lagt till ett mötesspår i nederkant. Lycka till och mycket nöje med byggandet.
Tack ska du ha! Har ingen trafikidé, egentligen är jag mest ute efter att lära mig inför en större bana och att sedan kunna låta grejorna få rulla lite. Tror tyvärr inte att ett ytterligare spår får plats i nederkant, det verkar bli lite väl nära kanten, men när jag kommer hem ska jag experimentera med en kurvväxel för att förlänga stationsspåren.
28
Min modelljärnväg / SV: Söders Höjder en bana i H0
« Senaste inlägg av tummenmittihanden skrivet Igår kl. 15:31:22 »
Tack så mycket,  går det att förbättra så måste man ju.   Däremot blir det inget ballast i den dolda delen om jag får för mig att ändra något. Har fått problem i ena korsningsväxeln med att loken stannar till vid låg fart, har rengjort men det hjälper fortfarande inte, är det nått för stort mellanrum nånstans så inte loken får tillräckligt med ström, funkar jättebra i den andra korsningsväxeln.
29
Allmänt om MJ / SV: Appropå om hur plast åldras?
« Senaste inlägg av Svante Andersson skrivet Igår kl. 15:26:46 »
Ja, vissa UGJ-vagnar verkar bli krokiga. Fixas lättast med ett par tjocka (6 mm) plexiglasskivor som skruvas i golvet innanför fönstren. Storlek på dessa... längd som vagnens yttersida och höjd som väggen. Alltså ca 220x24 mm.

SA
30
Allmänt om MJ / Appropå om hur plast åldras?
« Senaste inlägg av FONTANA skrivet Igår kl. 14:07:20 »
Det ligger ute många fina vagnar på Tradera nu, som är gjorda av UGJ och till ganska höga priser. Vissa av dom är ju minst trettio år gamla, det ser man på den blå boxen. Har ni märkt något på era UGJ:s vagnar av plast att dom har försämrats, typ blir skeva eller något annat? Det är ju jättefina vagnar men innan man budar skulle jag vilja höra "expertisen" här på forumet om ni har märkt något.

Mvh
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10