Svenskt MJ-forum

Interaktivitet => Byggforumet => Ämnet startat av: Hans O skrivet sön 13 nov 2011, 23:32:39

Titel: Min testbana
Skrivet av: Hans O skrivet sön 13 nov 2011, 23:32:39
God Kväll, för några veckor sedan så hade jag lite frågor om både feedback över Loconet Tc och även Dasiy hantaget. På den 4 arbetsdagen efter beställningen så kom posten med varorna, beställde från Tyskland så det var en trevlig hastighet på den leveransen. Nu har jag i även fått testa prylarna och då jag har varit lite låst av bara ha en IB så kändes det väldigt bra att köra med Daisy handtaget, funderar på att göra det lite tyngre då det knappt väger något. Den banan som syns här på bilderna är endast en test bana för detta med feedback Tc mm och förstås att man får köra lite.

(http://stoppbocken.se/blandade bilder/Kopplat1309305.JPG) 

Feedback modulen har ännu endast kopplats in till ett uppstälnings spår för lok, där jag kan ha 2 lok uppställda på var sitt block. Det börjar närma sig ett inköp av TC än så länge snål kör jag på demo mode i brons utgåvan, dom 2 blocken i TC blev förstås röd makerade så feedbacken fungerar fint trots demot. Har en liten tids förskjutning mot "verkligheten"  :) och TC men det borde väl va en Loconet inställning?

(http://stoppbocken.se/blandade bilder/Kopplat2309304.JPG)

Passade på att löda fast räls matning när jag ändå var där med lödkolven, för att få lite ordning i sladd härvorna så har jag införskaffat grön kabel för feedbacken. Och som tips för att undvika sladd härvorna så har jag kört med krymp slang för att fånga tex växlarnas 3 kablar där kör jag med gul färg på slangen. Och det håller fint med endast 5mm slang var 15 cm så det är ingen stor kostnad.

(http://stoppbocken.se/blandade bilder/Tipstagsang309301.JPG)

Kan väl inte kalla IB´n för en trotjänare när en Märklins Central Unit står brevid, den är adepter kopplad till IB´n och ger bara kraft till växlarna. Det är väl det den klarar av i dagens "digital tåg värld". (Skulle nog kunna mata en helt egen liten bana iofs) Tips (2) för den trång både är att på tåg bordet går det utmärkt att ha en säng, dock undviker jag att parkera loken där under över natten, det är alltid något som trillar ner på morgonen!!! Banan är en hundbens bana och under fot ändan av sängen är den ena änden av "benet" och kikar man på den översta bilden så ser man det andra benet. Där utnyttjade jag fönstrets nich och "vann" ca 10 cm. "Tågbordet" (som sängen står på) är i jämn höjd med soffan och under "tågbordet" finns bra plats för förvaring. Lite OT  men antagligen lite ovanligt vägg pynt, snowborden har ännu sommar ledigt och över allt vakar Modesty Blaise. Och tack vare Dasiy kan jag nu ganska enkelt köra lite tåg efter jag gått och lagt mig  :D

Mvh Hans O