Svenskt MJ-forum

Digitalt & elektronik => Mitt MJukvaru-/elektronikprojekt => Ämnet startat av: Anders_W skrivet ons 10 apr 2019, 12:59:21

Titel: Ett förslag till styrning av plankorsning
Skrivet av: Anders_W skrivet ons 10 apr 2019, 12:59:21
Jag har i ett par år suttit och snidat på en generell, modulbaserad lösning för plankorsningar (vägskydd).

Efter den positiva responsen rörande tågdetektering dristar jag mig därför nu till att offentliggöra projektet. OBS att det hittills är helt teoretiskt, men Open Source, så jag hoppas på att forumetkollektivet skall kunna göra det bästa möjliga av det.

Filerna finns här: https://www.dropbox.com/sh/hoo8jgfdofpt752/AABrWKeOoGiAeZ0uBRzXGolOa?dl=0 (https://www.dropbox.com/sh/hoo8jgfdofpt752/AABrWKeOoGiAeZ0uBRzXGolOa?dl=0)
och en presentation i HTML-format här: https://www.dropbox.com/s/976olfdm2bp3vq7/PicAxe%20crossing.htm?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/976olfdm2bp3vq7/PicAxe%20crossing.htm?dl=0)
Titel: SV: Ett förslag till styrning av plankorsning
Skrivet av: paj2 skrivet ons 10 apr 2019, 13:43:10
Verkligen en genomarbetad lösning för vägskydd som innehåller alla funktioner.  :up:

Jag fick samma tanke med att bygga ett vägskydd styrt av långsamtgående servon med tidsfördröjningar från tågindikering till signaler och bomfällning. Jag byggde styrningen med en Arduino Nano som direkt kan hantera servon och vidare ta hand om de ljus som är involverade för väg och tåg.

Med Arduinon sparat byggde jag allt som ingår i ett vägskydd i två delar på var sin sida av vägen som kompletta moduler som kan monteras i efterhand på en anläggning. Endast hål för ledningarna ned till Arduinon på undersidan.

Arduinon i mitt fall triggas från traincontroller som indikerar tågrörelser.