Svenskt MJ-forum

Modelljärnvägar => Allmänt om MJ => Ämnet startat av: Jocke Sannagård skrivet tor 15 dec 2016, 19:08:43

Titel: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet tor 15 dec 2016, 19:08:43
Jag kan bara beklaga att det varit stora brister i informationen från Allt om Hobby under en tid. Nedanstående information har idag blivit officiell och jag hoppas att Allt om Hobbys kanaler har den här informationen inom kort.

Hösten 2016 var det 50 år sedan den klassiska tidningen Allt om Hobby gavs ut för första gången. Vi är många som på det ena eller andra sättet kommit i kontakt med tidningen.  Som läsare, annonsörer eller kanske skribenter. Under hösten 2016 har många funderat över framtiden för tidningen då utgivningen av flera olika skäl inte skett i enlighet med förlagets utgivningsplan. Detta funderande gäller även undertecknad. Diskussioner med de nuvarande ägarna av tidningen har lett fram till en avsiktsförklaring som innebär följande:

Allt om Hobby AB kommer omkring årsskiftet ge ut ett dubbelnummer med anledning av tidningens 50-årsjubileum. Det är utgåvorna nr 6 & nr 7 för året och det blir den sista utgåvan som ges ut av Allt om Hobby AB. Förlaget har tagit beslutet att publiceringen av nr 8 2016 utgår.

Från och med den 1 februari kommer utgivningen av tidningen Allt om Hobby övertas av mig genom mitt företag Hobbypress Förlag. Är du redan prenumerant så kommer du istället för nr 8 2016 få nr 1 2017 hem i brevlådan i februari. Det blir således en viss försening, men de tidningar du som prenumerant redan betalat för kommer levereras!

Allt om Hobby är som sagt en klassisk tidning och det är spännande att överta detta projekt som är mer eller mindre en institution i Hobbysverige. Jag vill passa på att tacka för den fantastiska insats som gjorts av tidigare redaktörer. Det är mycket spännande att få ta hand om tidningen och att som chefredaktör och ägare få leda den in i framtiden. En framtid som kommer innebära en del förändringar, men också mycket av det som du redan sett i tidningen.

Mer information kommer inom kort.

Med vänlig hälsning

Jocke Sannagård
Hobbypress Förlag

www.hobbypress.se (http://www.hobbypress.se)
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: andersb skrivet tor 15 dec 2016, 20:06:49
Kul och spännande!

Och ett stort grattis och lycka till!

mvh/anders
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Gustaf L skrivet tor 15 dec 2016, 22:09:56
Bra information!

Ser fram emot kommande nummer och lycka till Jocke!

Varma hälsningar

Gustaf L
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: 71 skrivet tor 15 dec 2016, 23:10:39
Lycka till :)  Känns som du är rätt person att ro detta iland :up:

Stefan
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: P Ekstrand skrivet tor 15 dec 2016, 23:35:21
Hej !

Lycka till  :up:

MvH
Pär
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: BenWah46 skrivet tor 15 dec 2016, 23:44:09
Ja, i den lycönskningskören för en klassisk tidskrift kan jag inte annat än att stämma in!
Hals- und Beinbruch tror jag de säger i Tyskland.
Bengt Wahrolén
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet fre 16 dec 2016, 01:19:43
Hej och ett jättetack till all positiv respons!

Det ska bli spännande och intressant att få jobba med Allt om Hobby i framtiden. Jag tror att det är ett projekt som har en självklar plats i hobbysverige och det finns väldigt mycket att utveckla både med själva tidningen och varumärket "Allt om Hobby".

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar.


Mvh

Jocke Sannagård
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: hanlof skrivet fre 16 dec 2016, 09:01:04
Det är väl kul att en såpass klassisk tidning kan fortleva, men jag är lite skeptisk till just en allmän hobbytidning. Den kanske fyllde sin funktion förr, men svårt att tänka mig att den kan fungera nuförtiden, då det blir alltmer specialisering. Själv skulle jag inte köpa en tidning för att enbart läsa ngn eller några artikel om mj, eftersom jag inte är intresserad av allt "det andra", men det finns säkert personer som är allätare. Skulle man köra betydligt mer inriktning mot mj i Allt om hobby, faller ju hela ursprungstanken "Allt" om hobby. Vi har ju nu en utmärkt mj-tidning, Modelljärnvägsmagasinet, men jag saknar dock den tidigare årliga utmärkta "Allt om modelltåg".

Mvh hanlof
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: ub skrivet fre 16 dec 2016, 09:35:34
Det som kan vara bra med en allmän hobbytidning är att man kan lära sig saker från dom andra hobbygrenarna.
Plastbyggarna tex är otroligt bra på allt som har med målning av modeller att göra.
När det gäller plastmodeller så har dom alltmer börjat kompletteras med etsade detaljer, något som vi som sysslar med mj är rätt vana vid.
Servona som sitter i radiostyrda modeller kan användas till mj.

Kanske är det också ganska många som pysslar både med mj och plastmodellbygge och/eller radiostyrt?
För egen del försöker jag lära mig att bygga skeppsmodeller och jag köper en och annan plastmodell också (hamnar dock oftast på hyllan obyggda än så länge, bra att ha :)).

Mvh UB
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet fre 16 dec 2016, 11:16:09
Jag har inga planer på att ändra grundinriktningen för Allt om Hobby. Formen för hur innehållet presenteras kommer ändras, men det kommer fortsätta vara en "allmän hobbytidning". Jag ser bredden som tidningens styrka. Ända sedan tidningen grundades har kritiken mot tidningen "Allt om allt" varit återkommande och det finns idag flera tidningar för de med ett specialintresse. Jag tycker det är kanon med tidningar som Smalspårigt och Mj-Magasinet, de fyller verkligen en funktion på den svenska marknaden.  För de som verkligen bara vill läsa om modelljärnvägar så kommer Allt om Hobby aldrig vara förstahandsvalet.

Efter att ha fått ta del av försäljningsstatistik och status bland prenumeranterna under de senaste åren och jämfört med generella siffror för branschen så hade Allt om Hobby fram till meddelandet om tvångslikvidation haft i stort sett samma utveckling som alla andra tidskrifter. Kontinuerligt nedåtgående pappersupplagor, samtidigt har en del av fallet kompenserats av att man läser tidningar digitalt. I fallet med Allt om Hobby har det senaste årets turbulens och osäkerhet gjort att många inte valt att förnya sina prenumerationer. Jag har utifrån de siffror jag analyserat inte gjort bedömningen att det är det allmänna innehållet som orsakat det stora tappet under 2016 utan just osäkerheten och bristen på tydliga besked och korrekt information som ställt till det.

Det är inte akut brist på läsare som varit problemet för Allt om Hobby. Det finns trots tappet gott om intresserade läsare och jag hoppas att många hittar tillbaka till tidningen i takt med att jag blir varm i kläderna och i enlighet med utgivningplanen levererar läsvärda magasin för intresserade hobbyister.


Mvh

Jocke Sannagård
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Grävarn skrivet fre 16 dec 2016, 11:27:37
Jag tycker det ska bli spännande att se hur det utvecklas framöver, o verkligen roligt att du vill ta över.

Varma mj-hälsn Stefan
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: FS skrivet fre 16 dec 2016, 11:38:14
Apropå hanlof:s och ub:s inlägg.
Jag tror att en sådan här tidning måste hänga med i sin tid och vinna nya läsare om den ska kunna överleva på sikt. Tidningens innehåll avseende begreppet "hobby" måste förändras i takt med hobby-Sverige. Annars tror jag tidningen kommer fastna med en åldrande generation läsares definition på begreppet "hobby".
Själv har jag sällan läst tidningen eftersom jag av dess omslag (som fungerar som en löpsedel för mig och säkert många andra) fått ett bestämt intryck av dess innehåll som inte lockat mig till köp.

Mina intryck:
MJ: man testar nya lok och vagnar och rapporterar om nyheter, ibland från någon bana i modell eller verklighet.
RC: Det intryck jag fått handlar mycket om fokus på flyg och på traditionellt modellbygge av fordon, d v s reportage om någon som byggt en modell efter förlaga
Allmänt sett stort fokus på eget bygge då det talas om resin, etsningar, plastbygge, mässingsbygge, hur man målar och vädrar m m.

Det intryck man då får är att tidningens definition av "hobby" och dess läsare är densamma som jag gissar gällde i 60-talets Sverige, d v s för ovanstående nämnda hobbys:
- man sitter hemma på sin kammare och bygger själv - och man vill läsa om andra som suttit på sin kammare och byggt
- man vill ha inspiration om metoder, material, färger etc för att sitta vidare på sin kammare och bygga
- man vill läsa om de förlagor som finns för att bygga det som man bygger hemma på sin kammare

Jag skulle föreslå en uppdaterad modernare definition av begreppet "hobby". Exempel på i vilka banor jag tänker:
- det finns numera en stor och växande skara både unga och vuxna som definierar LEGO som en hobby. Det byggs stora tågbanor och hus-modeller och annat sker utställningar med egna byggen inom LEGO. De gånger jag sett AoH i Pressbyrån har det aldrig varit LEGO på omslaget.
- det finns digitala hobbys med fokus på att bygga virtuellt, t ex inom Minecraft
- jag gissar att RC för bilar är en betydligt större, växande och mer mångfacetterad hobby än RC för flyg
- många är mer intresserade av att köra och trimma sina RC fordon än att måla, plasta och modellera. RC-bilar finns allt från drifting till crawlers och Faller Cars, men den stora bredden ser man inte speglade i mängden journalistik

Summa summarum: leta efter de NYA saker som dagens utövare definierar som "hobby" och börja skriv om sådant som täcker in fler generationer läsare.
En mer social vinkel på reportagen med reportage från träffar, mässor, föreningar och samlingar ger en bredare inspiration än att snöa in på en massa sidor om en enskild persons bygge.
Tester som fokuserar mer på de kommersiellt mest intressanta produkterna, snarare än obskyra nyheter. T ex hårdtesta Traxxas RC-bil mot dess konkurrenter. Roco mot Jeco etc.


Säkert kommer många av traditionalisterna då protestera och hävda att tidningen tappar i läsvärde, när nya hobbies kommer in och delvis knuffar undan gamla och när fokus på "bygge" ersätts med mer av RTR och produkttester. Men så tror iallafall jag att tidningen kan överleva i framtiden och vinna fler nya läsare än vad man förlorar av de gamla.

Oavsett vilken strategi ni väljer så önskar jag lyckat till och ska gärna ge AoH en chans igen om jag ser ett omslag under 2017 i Pressbyrån som lockar mitt intresse!
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Per Lind skrivet fre 16 dec 2016, 14:00:49
Alla har någon relation till AoH och alla har en åsikt om "allt för andra".
Jag läser AoH sporadiskt då det inte finns så mycket matnyttigt för mig som har spårvagnar som huvudintresse och tåg från Tyskland och Österrike som sidointresse.
Jag bläddrar alltid i utgiven tidning för att se om det finns något intressant i den.
TIPS: Plasta inte in den!
Oftast hittar jag något intressant, kanske inte om tåg men väl inom ett näraliggande område. Som några andra skrivit, plastbygge är inte intressant i sig men kan lätt modifieras till mitt område.
Man lär sig alltid något nytt.
Som FS skrev så är LEGO jättestort i Tyskland, se bara på Köln-mässan som har ett större område än MJ-mässan i Årsta, bara för Lego.
Digitala spelprogram nära hobbyn är också intressanta. Upptäckte för några dagar sedan Cities Skylines" där de som inte har plats för en bana ändå kan bygga ett landskap.
JB Bahn är ett annat virtuellt program där man bygger hela städer med bussar, tågbussar, båtar, spårvagnar, tunnelbanor och tåg. Jätteroligt att först planera sin bana där för att se hur trafiken fungerar.
Här kan man koppla ihop, koppla av tåg, styra vilka växlar som skall styra vilka tåg och vilka tider den linjen skall gå just den tiden.
Sådant är också hobby och platsar i en modern hobbytidning.
Även jag önskar Lycka till!
Och, ja, jag kommer även fortsättningsvis besöka tidningsaffären och bläddra i AoH för att hoppas att det finns tillräckligt med intressant för mig.
-Per
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: cgn1954 skrivet fre 16 dec 2016, 14:26:29
... och jag hoppas att många hittar tillbaka till tidningen ...

Hoppas det finns plats för en å annan ny prenumerant oxå. Typ sidotecknad.  :geek:

Finns det nån info om antal nr/år som det är tänkt ?
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: aNders skrivet tor 22 dec 2016, 12:12:26
Lycka till ! Vi måste vara rädda om det lilla vi har när det gäller hobbytidningar. I Tyskland är det gott om det. Tidningsstället fotat på Hamburgs flygplats :up:
(http://www.svensktmjforum.se/forum/uploads/22/IMG_2675.JPG)
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: tobbepostis skrivet tor 22 dec 2016, 15:13:41
Så kliv in nu och prenumerera på Allt om Hobby.Har man råd att köpa hobbygrejer för tusentals kronor så då har man råd.
GOD JUL
Tobbe :hug:
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: DJ skrivet tis 27 dec 2016, 10:22:36
Tack för information och LYCKA TILL!
En publikation av den här kalibern behövs
alltid för att stötta vår hobby.
Allt gott,
DJ
 :clap:
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: N_Rallaren skrivet tis 03 jan 2017, 14:12:59
Nr 6-7:2016 dunsade precis i hallgolvet (lite mer än vanligt :lol:) Ser fram mot trevlig läsning.

Bästa MJ-hälsningar
Jonas
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: MattsP skrivet tis 03 jan 2017, 16:36:51
Här också :)

/Matts
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: nohab skrivet tis 03 jan 2017, 21:59:58
Samma här, vilket förvånade mig då jag trodde min prenumeration var slut, men kul förstås!

Nu håller jag tummarna för Jocke !!
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: tobbepostis skrivet ons 04 jan 2017, 15:28:16
Hej som både modelltågsnörd och modellflygare med radiostyrt sen 40 år var det med glädje jag läste senaste AOH.Både tåg och modellflyg det gillar jag.Hoppas Jocke lyckas i framtiden[/img]
MVH
Tobbe :hug:
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: 71 skrivet fre 06 jan 2017, 21:20:03
Köpte också senaste dubbelnumret hos Anders på Hobbycenter. Eftersom jag är svag för byggsats nostalgi fans du ju en del trevligt i numret. Kom förresten på att jag fick Allt om Hobbys pris på Grevens Glue Galore för några år sedan av just Anders Eriksson. Fick priset för min Lindberg SAAB Draken med fungerande raketkapsel.Ni som var uppväxta med Hobbexkatalogen kommer kanske ihåg "Swedish Jet Dragon" med den fräcka boxarten :)

Stefan
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Robban skrivet fre 20 jan 2017, 11:17:25
Allt om Hobby övertas av mig genom mitt företag Hobbypress Förlag.

Måste bara fråga, de förnyelsefakturor som kommer nu från AoH Frösön är alltså bara att bortse ifrån?

Robban
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: tsa skrivet ons 25 jan 2017, 18:38:17
Har fått min 3:e påminnelsefaktura från AoH AB, Frösön. Förmodar att det är "konkursförvaltaren" som försöker få in lite pengar att täcka en del av skulderna. Om jag förstått saken rätt är det Jockes bolag Hobbypress Förlag som tar över utgivningen fr.o.m. februari 2017. Förmodar då att det kommer ny faktura från dem. Annars vill jag ha ytterligare info.
Tore S
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet fre 27 jan 2017, 06:22:57
Hej,

Processen med överlåtelsen av tidningen Allt om Hobby har tagit lite tid, formellt kommer överlåtelsen genomföras den 1 februari. Detta stod klart redan i december när vi gjorde de principiella överenskommelserna kring framtiden för tidningen. Alla de intäkter som inkommit som avser tidningsprenumerationer under 2017 kommer enligt avtalet överföras till mitt produktionsbolag. Eftersom Hobbypress Förlag ännu inte har ägt verksamheten har det inte varit möjligt att ändra avsändare på varken de avier eller påminnelser som skickas/skickats den senaste tiden.

Jag förstår inkonsekvensen i att den gamla ägaren stått på avierna, men jag kan försäkra er om att det inte är något problem kring detta. Kanske borde någon försökt förklara den uppkomna situationen på de aktuella avierna, men det har tyvärr inte skett och här har både Mattias och jag ett ansvar även om mitt avtal med Pressdata börjar gälla nästa onsdag. Aviseringen och utskicket av påminnelser sker per automatik och det är en omständig process att stoppa detta. I och med att en absolut majoritet valt att förnya sina prenumerationer med de avier/påminnelser som skickats ut så hade det varit ett sämre beslut att stoppa hela denna process i väntan på att mitt företag skulle överta verksamheten, men som sagt. Informationen hade kunnat vara mycket bättre. Jag beklagar detta och tar det med mig framöver. 

Jag vill förtydliga att det INTE finns någon konkursförvaltare i Allt om Hobby AB, företaget drivs av en likvidator sedan ett drygt år tillbaka, jag är inte personen att förklara skillnaden mellan olika juristers roller, men Allt om Hobby är inte försatt i konkurs och de intäkter som inkommit under de senaste månaderna kommer som sagt användas för produktionen av tidningen under 2017 och inget annat. Jag kommer se till att ingen som känt sig osäker på huruvida avierna varit korrekta missar nummer 1 2017 som kommer den 14 mars och efter utgivningen av det första numret kommer samtliga tidigare läsare som valt att inte förnya sin prenumeration under det senaste året få ett erbjudande om att testa tidningen i min regi så känner man sig det minsta osäker på den avi eller påminnelse som kommit hem så är det bara att invänta den avi som kommer lite längre fram.


Mvh

Jocke Sannagård
Hobbypress Förlag
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: arriemoller skrivet ons 08 feb 2017, 20:32:59
Har inte lyckats hitta tidningen på vare sig ICA, COOP, eller City Gross i Malmö. Var finns den?
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Arstuga skrivet ons 08 feb 2017, 20:42:09
Har inte lyckats hitta tidningen på vare sig ICA, COOP, eller City Gross i Malmö. Var finns den?

... nummer 1 2017 som kommer den 14 mars ...

Den har väl inte kommit ut än?
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: arriemoller skrivet ons 08 feb 2017, 21:16:48
Men det finns väl ett nummer ute tills nästa släpps?
Jag har inte läst sista 2016 heller.
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Arstuga skrivet ons 08 feb 2017, 21:28:44
Men det finns väl ett nummer ute tills nästa släpps?
Jag har inte läst sista 2016 heller.

Jo det är sant förstås. Den kom ju i början av januari.
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet tor 09 feb 2017, 09:15:23
Hej,

Distributionsavtalet för Allt om Hobby hade sagts upp till den sista december.  På grund av att fjolårets sista nummer av Allt om Hobby inte hann levereras till distributören före nyår så var det tyvärr inte möjligt att få ut tidningen med samma spridning som tidigare. I och med att det tidigare avtalet var uppsagt så hade Allt om Hobbys "plats" i tidningsställen bokats på andra tidningar. Att starta upp ett nytt avtal med distribution som omfattar matbutiker och kiosker över hela landet tar hos distributören tre månader.

Lösningen blev den att lösnummerförsäljningen för fjolårets sista nummer och årets första nummer endast sker via de hobbybutiker som är återförsäljare, utvalda Pressbyråbutiker (här kan man söka efter närmaste butik: https://www.pressbyran.se/webbshop/produkt/allt-om-hobby/) samt via min webbutik på länken: http://www.hobbypress.se/shop/product/allt-om-hobby-nr-6-7-2016

Från och med Allt om Hobby nr 2/2017 ska Allt om Hobby återigen finnas tillgänglig hos omkring 1000 butiker och kiosker runt om i landet, om allt går enligt överenskommelsen med Tidsam.


Mvh

Jocke Sannagård
Utgivare av Allt om Hobby
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: MattsP skrivet fre 10 mar 2017, 19:43:17
Har just bläddrat igenom nummer 1-2017, och från mig får du ett kraftfullt tummen upp Jocke. Jag pysslar med mer än modelltåg så hela innehållet sugs in med hull och hår. Detta bådar gott för framtiden. :)

/Matts
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Grävarn skrivet lör 11 mar 2017, 17:49:36
Det har jag oxå gjort o jag gillar vad som fanns att läsa  :up:

Varma mj-hälsn Stefan
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Olle Sahlin skrivet tis 21 mar 2017, 09:00:32
Jag fick tag på ditt första nummer igår och jag måste säga att du har gjort AoH relevant för mig igen. Den enda avdelning jag inte omedelbart är intresserad av är radiostyrt, men allt det övriga passade perfekt ihop med mina intressen - tåg och modellbygge!
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet tis 21 mar 2017, 09:16:26
Hej Olle,

Roligt att höra! Jag försöker göra tidningar och böcker som jag själv vill läsa och det är glädjande att konceptet "går hem". Jobbar nu med nummer 2, målsättningen är att leverera ännu ett intressant nummer av tidningen.

Är någon intresserad av vad tidningen innehåller så finns en möjlighet att förhandstitta lite på Allt om Hobbys nya hemsida: http://www.alltomhobby.se/category/aoh-nr-12017/ (http://www.alltomhobby.se/category/aoh-nr-12017/)
Jag vet att det kan vara svårt att hitta tidningen på grund av det begränsade distributionsavtalet som gäller fram till nästa nummer, men den går även att beställa här: http://www.hobbypress.se/shop/product/allt-om-hobby-nr-1-2017?tm=&sm=allt-om-hobby/kop-tidningen (http://www.hobbypress.se/shop/product/allt-om-hobby-nr-1-2017?tm=&sm=allt-om-hobby/kop-tidningen).


Joakim Sannagård
Allt om Hobby
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: nohab skrivet tis 18 apr 2017, 20:31:45
Gillar också första nya numret skarpt !
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Olle Sahlin skrivet ons 19 apr 2017, 10:54:10
Så när ska man börja spana efter nr 2?
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: FONTANA skrivet ons 19 apr 2017, 19:21:37
Ligger (i sängen innan jag släcker lampan) just den här tiden och återläser äldre AoH ifrån 2014 och framåt och myser. Hoppas verkligen att det blir en com back för AoH. Jag är en tåg man, men gillar ju all slags hobby och det är kul att läsa om annat än bara tåg. Jag gillar blandningen av all hobby i AoH! Man lär sig tex en massa av dessa plastbyggare ang målning och washing som man sedan kan appliciera på tågvagnar Sedan har jag en subjektiv åsikt om Modellrallaren som jag är prenemurant av. Deras senaste nr tycker jag har blivit till det sämre, mera stora bilder (som man naturligtvis bygger sidor av) av en massa events som jag tycker bara skulle vara en notis om på en typ tio rader. Det är för mig helt ointressant av vad dom eller dom träffades och gjorde dittan eller datten. I ett av dom senaste nummrerna var det bilder på en massa moduler på flera sidor i nåt evenemang. Kul för dom men inte läsvärt för mig på tre fyra sidor och med mest bilder. Modellrallaren verkar ha tappat greppet, kanske mest beroende på att allt skall vara svenskt, svenskt i alla förebilder. Läste igår kväll (innan lampan släcktes) en art i AoH 5 2012, och det var en test om en nybörjar färgspruta ifrån Revell och den var verkligen relevant, med bilder och informativ text. Sådant som tex inte modellrallaren haft någon bra koll på, och om ni frågar mig skulle jag kunna ge er en massa frågeställningar till om frågor som kanske vi inte heltidsproffs vill ha artiklar och bilder på. Artiklar om att bygga tunnlar och deras svårigheter (åtkomst) jag har ännu inte läst en bra artikel om det, räls läggning, bygga berg och sluttningar, vädra lok vagnar men också boggier, vagnssidor,tak. Om att bygga vändsligor och om polaritet i bild och text. Gleisvendel, jag kommer inte på det svenska ordet, men att bygga en spiral för att  kunna nå ett högre plan. Se där! Lite tips som modellrallaren borde ha stora artiklar och bra beskrivningar om hur man gör istället för nån jämra träff av något slag. Helt enligt mig, men detta tycker jag! Forza AoH Viva!
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Jocke Sannagård skrivet ons 19 apr 2017, 22:04:32
Hej,

Allt om Hobby nr 2/2017 kommer ut i butikerna den 2 maj, prenumeranter bör få tidningen några dagar tidigare. Ett tips för den som vill prova tidningen: Den 3 maj kommer Allt om Hobby gå att köpa till halva priset hos Pressbyrån, det är en landsomfattande kampanj för att få fler att läsa tidningar och jag har valt att medverka i detta.

När det gäller innehållet så är det naturligtvis många olika åsikter om vad tidningen ska innehålla. Jag anser att evenemang och händelser runt om i landet ska bevakas på ett bra sätt och kommer fortsätta arbeta med det. Det är långt ifrån alla som har möjlighet att delta i de evenemang som arrangeras och har fått mycket mer positiv än negativ feedback på just reportaget från modulträffen på Tekniska.

Sen var det en rad bra artikeltips, tack för det, med tiden ska jag försöka göra verklighet av i alla fall några av dem.


Mvh

Joakim Sannagård
Allt om Hobby
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Lenke skrivet fre 30 jun 2017, 20:12:41
Nu finns denna, i mitt tycke eminenta tidning, hos Ica Maxi i Kungsbacka.  :D :D

Lennart.
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: sture skrivet fre 01 sep 2017, 14:11:48
Jag vill fästa uppmärksamheten på en otrolig tillgång med ”Nya Allt om Hobby”: Så här skrev Jocke Sannagård på tidningens Facebooksida den 27 augusti:

Nu har vi digitaliserat 1960-talets alla nummer av Allt om Hobby och gjort dem sökbara. De går att hitta i vår app och i arkivet på vår hemsida. Prenumererar du på tidningen så ingår arkivet kostnadsfritt! Större delen av 1970-talet är inscannat men fortfarande återstår några veckors efterbearbetning innan dessa tidningar kommer gå att läsa i arkivet. #alltomhobby #digitaltidning #höstläsning

Alltså, för en kostnad av 399 kr/år får man 6 nummer (600 sidor) papperstidning och dessutom, inom kort, tillgång till 50 års samlade visdomsord från olika hobbyister.

Och nej, visserligen har jag samarbetat en del med Jocke Sannagård, men jag skriver inte på hans uppdrag. Vi vet dock alla att AoH tidigare har haft problem och skulle inte Jockes nysatsning lyckas riskerar Hobby-Sverige att förlora både papperstidningen och det digitala arkivet.
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: Olle Sahlin skrivet lör 02 sep 2017, 09:02:02
Ett skäl så gott som något att börja prenumerera, vilket jag gjorde häromdagen! Jag är mycket nöjd med de tre nummer som kommit ut hittills, där det inte bara varit tågdelen som varit intressant, utan även de olika modellbyggarsidorna. Sedan kan det ju vara lite kul att få en inblick i andra hobbygrenar också.
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: T 44 skrivet sön 03 sep 2017, 15:12:28
SUVERÄNT JOCKE !!!!!

Hälsningar
Lennart
 :up:
Titel: SV: Allt om Hobby!
Skrivet av: cgn1954 skrivet fre 03 maj 2019, 00:01:13
Kan notera att artikeln om lysdioder föll mig väldigt väl i smaken. En höjdare! Att använda dessa borde härefter vara en enkel match för de flesta - som kan räkna lite och hantera en lödkolv.  :up:

Lysande . . .