Svenskt MJ-forum

Digitalt & elektronik => Virtuell MJ => Ämnet startat av: Per Lind skrivet ons 14 dec 2016, 17:42:41

Titel: Någon som känner till Cities Skylines?
Skrivet av: Per Lind skrivet ons 14 dec 2016, 17:42:41
Råkade skriva några bokstäver fel på Youtube och fick upp en massa filmer om ett stadsbyggnadsspel vid namn "Cities Skylines".
Är det någon som vet mer om programmet?
Pris?
Är det bara att bygga eller måste man betala extra för olika delar som man använder?
-Per

På svenska:

Stockholm:
Titel: SV: Någon som känner till Cities Skylines?
Skrivet av: Anton Torstensson skrivet ons 14 dec 2016, 22:55:56
Jag skaffade det förra veckan och det är ett helt fantastiskt spel!! Snyggt och enkelt att bygga, men lagom avancerad simulering. Det kostar bara att köpa. Sedan ingår "allt". Köper du spelet via Steam så kan du ladda ner tusentals användarskapta tillägg i form av fler byggnader, tåg, städer, scenarion, vägkorsningar, och till och med helt nya funktioner till spelet. Allt helt gratis.

Rekommenderar spelet. Vill dock varna för beroende  ;)

Måste dock nämna de negativa sidorna, för de finns också:

- Motorvägspåfarter samt växlar på järnvägsspår är alldeles för skarpa. Spår och avfarter grenar ut direkt i ca 45-80 graders vinkel vilket ger väldigt orealistiskt intryck.

- Originalspelet innehåller bara en järnvägsstation, en tunnelbanestation, etc. Så väldigt lite variation. Detta råder dock de användarskapta tilläggen bot på genom att erbjuda hundratals varianter och kombinationer. Tar dock tid att bläddra bland allt och hitta guldkornen. Allt som skapats håller inte hög klass.

- Via Steam uppdateras spelet till senaste version automatiskt, och det kan du inte förhindra. Detta kan göra att flera tillägg skapade för tidigare versioner blir utdaterade och inte stöds längre. Det gör dina städer där tilläggen används ospelbara, tills tilläggen blivit uppdaterade till aktuell spelversion, av respektive skapare, vilket kan ta ett tag. I värsta fall slutar de uppdateras. Helt klart en irriterande aspekt av spelet.

Mvh Anton