Författare Ämne: Spånboholm`s MJ  (läst 105217 gånger)

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #750 skrivet: tor 23 nov 2017, 08:01:28 »
Efter att ha byggt en helt ny altan på nästan 150 kvm, nytt uterum och ett hörligt spabad så lär garaget få skjutas upp minst ett år till, men ingen brådska. Har börjat fundera på egna moduler så jag kan bygga upp lite i vardagsrummet o köra mina tåg. :)
Vem är det som har koll på prioriteringen?  ;)
Det är jag, men hur skulle du prioritera mellan massa Stig Helmers i tågrummet jämfört med massa nakna fruntimmer i spabadet? :D
Stig Helmer med "nakna fruntimmer"  :D
Visst är det en udda kombination? :D
Jo den hade blivit bra tycker jag.  ;)

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #751 skrivet: ons 29 nov 2017, 21:55:30 »


Vänta nu här har det visst varit en del trafik fastän Spånboholm legat i dvala.  :)

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #752 skrivet: lör 02 dec 2017, 13:55:50 »


Här är det spår efter en viss aktivitet hm inte bra.  :emm:

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #753 skrivet: sön 03 dec 2017, 13:58:04 »
Som dom flesta ser så är det möss som har varit framme o sprungit på Spånboholm, jag undrar just vad det är som lockar dom dit? Det finns ju inget i matväg där.  :|

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

PerH

  • Stammis
  • ****
  • Antal inlägg: 1.095
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #754 skrivet: sön 03 dec 2017, 16:23:50 »
Som dom flesta ser så är det möss som har varit framme o sprungit på Spånboholm, jag undrar just vad det är som lockar dom dit? Det finns ju inget i matväg där.  :|

Varma mj-hälsn Stefan
Dom tycker bevisligen det är skit att du inte byggt ut på länge. ;)
Svenskt epok V-VI, H0 2R DCC m Z21/Mgp och TC(g)

paj2

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 4.308
    • http://www.mj-rallaren.se/index.htm
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #755 skrivet: sön 03 dec 2017, 16:58:58 »
Frigolit är mums för möss att boa i.   :!:


Bästa MJ-hälsningar
Per-Åke
2RH0-modul / N-skalerallare /Train Controller
Min Hemsida
Min Youtube kanal

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #756 skrivet: sön 03 dec 2017, 20:26:04 »
Men än finns det ingen frigolit som dom kan bo i  :| fast det verkar som dom inte bryr sig nåt om det ändå... :emm:

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #757 skrivet: mån 04 dec 2017, 16:36:55 »
Som dom flesta ser så är det möss som har varit framme o sprungit på Spånboholm, jag undrar just vad det är som lockar dom dit? Det finns ju inget i matväg där.  :|

Varma mj-hälsn Stefan
Dom tycker bevisligen det är skit att du inte byggt ut på länge. ;)
Ja så kan man säga utan tvekan, det är rätt så kasst att det inte hänt nåt där på länge.

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #758 skrivet: tis 13 feb 2018, 09:52:52 »
Mössen är utrotade och förvisad från Spånboholm`s yta, så nu så funderar jag på vad o i vilken ordning jag ska bygga ut på Spånboholm?

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

PerH

  • Stammis
  • ****
  • Antal inlägg: 1.095
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #759 skrivet: tis 13 feb 2018, 11:36:23 »
Mössen är utrotade och förvisad från Spånboholm`s yta, så nu så funderar jag på vad o i vilken ordning jag ska bygga ut på Spånboholm?

Varma mj-hälsn Stefan
Alla? ;)
Svenskt epok V-VI, H0 2R DCC m Z21/Mgp och TC(g)

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #760 skrivet: tis 13 feb 2018, 23:28:49 »
Ja jag hoppas ju det  ;)

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #761 skrivet: lör 10 mar 2018, 19:57:30 »
Har shoppat en del lok på sistonde, men har även motionerat en del gamla lok på banan idag bl a ett Roco E10 lok som var lite trög i början men efter en stund så gick det riktigt fint, det har vilat ett par timmar nu men så tänkte jag köra det igen men se nu vill det inte vara med längre lampor mm går att tända o dom växlar med körriktningen men när jag ger gas så minskar styrkan på lamporna men loket rör sig inte är det nån som har en aning om vad det kan vara? Jag kör digitalt.  :)

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

kattjaevel

  • Stammis
  • ****
  • Antal inlägg: 1.956
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #762 skrivet: sön 11 mar 2018, 07:33:41 »
kortis? fler lok som inte vill?
Torbjörn

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #763 skrivet: sön 11 mar 2018, 07:44:37 »
Nä kortis tror jag inte då hade centralen löst ut, dessutom så lyser lamporna o byter man körriktning så gör även lamporna det, men rör sig gör loket inte, jag gissar på ev kol i motorn eller så har dekodern gett upp.

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #764 skrivet: lör 17 mar 2018, 10:02:37 »
Nu har jag provat med en ny dekoder i loket men felet kvarstår så jag gissar på antingen motorn eller växeln ovan boggierna.

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #765 skrivet: lör 17 mar 2018, 12:36:39 »
Nu fungerar loket åtgärden har jag inte helt uppenbart klart för mig eftersom jag inte hittade något klart fel men jag gissar att det satt något skit i vinkelväxeln ovan ena boggien den är nitad ihop men jag lirkade den fram o tillbaka o tryckte i lite fett o nu fungerar den.  :)

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #766 skrivet: sön 18 mar 2018, 08:46:27 »
Jag fattar inte riktigt men nu strular belysningen på loket dvs ett Roco E10, lamporna har jag testat de är hela, blecken som ligger an på lamporna ser rena och korrisionsfria ut, vid okulär översyn på kretskortet så upptäcker jag inga defekter eller något brännt någonstanns. jag ska prova att böja lite på strömblecken lite.

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Stefan E

  • Användare
  • ***
  • Antal inlägg: 406
    • -
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #767 skrivet: sön 18 mar 2018, 09:18:04 »
Hejsan!

Testa med att vända på dekoderpluggen!

Stefan E  :)
"Santa Fé & Texas Pacific RR"

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #768 skrivet: sön 18 mar 2018, 09:36:56 »
Det hjälpte tyvärr inte  :'( jag har även testat med en ny dekoder vilket inte hjälpte heller.

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Stefan E

  • Användare
  • ***
  • Antal inlägg: 406
    • -
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #769 skrivet: sön 18 mar 2018, 12:30:05 »
Funkar loket med originalpluggen (bara DC/Analogt)?

Du har inte råkat ställa om strömbrytaren i/under  loket till "luftledningsdrift"?

Har du gjort en "reset"?

Ursäkta alla dumma frågor, jag försöker bara ringa in vad som kan vara fel!

Stefan
« Senast ändrad: sön 18 mar 2018, 15:38:50 av Stefan E »
"Santa Fé & Texas Pacific RR"

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #770 skrivet: sön 18 mar 2018, 17:52:28 »
Nä jag har inte ändra på något utan det har helt plötsligt uppstått men jag ska ändra på det, förresten sitter luftledningsändringen alldeles bredvid digitalpluggen? (Jag hittar inget skruvvred under loket)

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Stefan E

  • Användare
  • ***
  • Antal inlägg: 406
    • -
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #771 skrivet: sön 18 mar 2018, 18:25:35 »
Nä jag har inte ändra på något utan det har helt plötsligt uppstått men jag ska ändra på det, förresten sitter luftledningsändringen alldeles bredvid digitalpluggen? (Jag hittar inget skruvvred under loket)

Varma mj-hälsn Stefan

Jag har samma lok (en E10 "Bugelfalte"), men har faktiskt aldrig öppnat loket, jag kör ju Amerikanskt så den har mest stått i vitrinen, men jag har för mig att det ska sitta ett vred inuti loket, på kretskortet.
Jag skall ta en titt på mitt lok när jag får tillfälle till det.

Stefan  :)
"Santa Fé & Texas Pacific RR"

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #772 skrivet: sön 18 mar 2018, 19:20:40 »
Det sitter inget vred men det sitter 4 st hål bredvid digitalpluggen o i dem så sitter det en bygel som har 2 st piggar o det är förmodligen den som det är tänkt att valmöjligheten till luftledning eller ej ska göras, men jag har provat med olika hål men det hjälper inte heller, jag gissar på att det har blivit kortis när jag satt på loket på rälen o därmed förstört något på kretskortet jag undrar just bara vad det kan vara som blivit förstört?

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Grävarn

  • Veteran
  • *****
  • Antal inlägg: 5.795
  • Lindome
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #773 skrivet: mån 19 mar 2018, 06:42:56 »








Så här ser det ut under kåpan på loket.

Varma mj-hälsn Stefan
H0 2r DCC Intellibox II

Stefan E

  • Användare
  • ***
  • Antal inlägg: 406
    • -
SV: Spånboholm`s MJ
« Svar #774 skrivet: mån 19 mar 2018, 20:41:54 »
Mitt lok ser inte alls ut sådär!

Ditt lok har ett helt annorlunda kretskort, kan bero på att mitt lok nog är 20år gammalt vid det här laget.
Förmodligen har du en betydligt nyare upplaga, idag är ju luftledningen bara mest för syns skull ändå!

Men jag har bevisligen haft det öppnat eftersom det satt en dekoder i loket!   :emm:

Har du haft möjlighet att provköra att köra loket helt analogt, med originalpluggen?

Går det analogt är det troligen dekodern som spökar...

Ibland får man ju stötar av statisk elektricitet och någon gång har det hänt att jag fått en stöt när jag tagit i ett lok, det kan vara en dekoderdödare om man har otur.

Det har jag fått lära mig...   :'(

Har du försökt att göra en reset, alltså sätta CV8 till värde 8 och återställa dekodern till fabriksinställningarna (adress 3)?

Kanske enklast att ta loket till Hobbycenter o be dem titta på det, du har ju rätt nära dit har jag förstått (nejdå, jag är INTE alls avundsjuk....    :D)

Stefan E
« Senast ändrad: mån 19 mar 2018, 20:45:31 av Stefan E »
"Santa Fé & Texas Pacific RR"