Författare Ämne: Windows förstår inte!  (läst 242 gånger)

FONTANA

 • Stammis
 • ****
 • Antal inlägg: 531
Windows förstår inte!
« skrivet: tor 14 jun 2018, 19:52:02 »
För några veckor sedan uppgraderades mitt Windows 10. Ska väl påpeka att det var automatiskt, jag hade inget val, det skulle bara göras, summan av kardemumman är som alltid när Windows uppgraderas, vissa saker blir klart sämre, kanske andra blir bättre men det ser ju inte jag. Tex. Traderas sidor. Öppnar en kategori och då får man vänta på alla snurrande hjul innan bilderna kommer fram, så jämra irriterande och det tar en jämra tid ifrån förut. Jag bara googlar lite och har mina fasta favoriter,och inget mer! Kan väl påpeka att den förra uppgraderingen då man skulle tanka hemm Windows 10 över det gamla systemet blev katastrof tycker jag. Jag kan fortfarande inte tex lägga en smeily på forumet på mina inlägg även om jag fick en massa tips av er hur man skulle göra. tex installera Firefox och bla bla. Va FAN håller Microsoft på med? Jag som är sextio + fattar ingenting! Men varför skall dom krångla till allting för? Låt ungjävlarna hållas med sitt jävla Face Book, instagram och Twitter. Jag blir så jävla trött! Jag är ingen jävla unge som behärskar Twitter instagram tweet Facebook eller vad fan det heter, och vill inte heller. Kan någon tala om för mig varför Googels Windows Face book och alla andra jävla it gurus bara satsar på dom unga. Dom som inte ser skillnad på en gran eller tall, vad är ett lärkträd, AHOO en alien, en insekt landade på mig, JAG DÖR! Nä fy fan, vi ska tydligen vara rädda för ryssland idag, men jag är så supermycket räddare idag, för att hela vårat älskade fosterland dör efter typ 2 dygn i en katastrof. och det beror på att dagen unga lever och tror att livet utspelar sig i dessa smarttelefoner! Inga flera kommentarer, men jag är både lessen och väldigt rädd om det skulle hända något.

MVH

kattjaevel

 • Stammis
 • ****
 • Antal inlägg: 1.928
SV: Windows förstår inte!
« Svar #1 skrivet: tor 14 jun 2018, 19:56:49 »
Jag gick tillbaka till XP. Det ångrar jag inte.
Torbjörn

paj2

 • Veteran
 • *****
 • Antal inlägg: 4.240
  • http://www.mj-rallaren.se/index.htm
SV: Windows förstår inte!
« Svar #2 skrivet: tor 14 jun 2018, 20:57:43 »
Jag undrar ofta med tanke på alla nervsammanbrott man läser om avseende Win 10.
Är det ett självändamål att ha det senaste operativsystemet från MS?  Ställ frågan om man behöver det.
Ofta återkommer svaret om "säkerhet".  Säkerhet beror på virusskydd och framförallt hur man hanterar sin dator på nätet.

Hur ofta har man ett tillämpningsprogram som absolut kräver Win 10?

Jag har flera datorer igång och har full koll på dessa utan stök med uppgraderingar.

En generell dator som "kontorsdator" med ritprogram mm. och uppkoppling mot nätet. Här kör jag Windows 7 utan problem.

Två datorer igång för MJ-anläggning med TrainController.   Windows XP i båda.

En Laptop för diverse tester.  Även här med Windows XP
Bästa MJ-hälsningar
Per-Åke
2RH0-modul / N-skalerallare /Train Controller
Min Hemsida
Min Youtube kanal

d680ae

 • Stammis
 • ****
 • Antal inlägg: 761
SV: Windows förstår inte!
« Svar #3 skrivet: tor 14 jun 2018, 21:05:25 »
Det är nog bara att acceptera att i livets hårda skola är det rätt sällsynt med räkmacka till skollunch. Rönnbär och kartiga vildaplar kan man däremot få obegränsad tillgång till. Nöjd får man vara om man bara lyckas undvika halvätna äppelskruttar. En massa otrevliga valsituationer måste man också utstå. En av dom handlar om huruvida man skall låta tekniken ta kommandot över ens tillvaro, eller om man skall streta emot och försöka ta kommandot över tekniken. Det är ett rätt kämpigt slag att utkämpa vilket man än väljer, för tekniken kommer vanligen inte utan sin förnämsta stödtrupp, kommersialismen. Det enda vapen man själv har att tillkämpa sig kommandot med är beslutsamhet och kunskaper. Saknar man endera eller båda ligger man snart platt och utan rådighet.
Men att klaga är inte stor idé. Det är bara att bita ihop och lida, eller strida beroende på hur man valt.
Åldersuppgiften hos skatteverket är inte mycket att göra åt. Om man som jag fått den fastställd till 69 är det bara att gilla läget och känna sig som 15 (6+9). Då kan man ta teknikutvecklingen helt naturligt som den kommer.
Mycket skit finns det i MS Windows 10, men det duger till att författa och skicka upp detta bidrag med. Medföljande webbläsare (MS Edge) är redan testad och förkastad till förmån för Mozilla Firefox.
Men det finns ju andra alternativ också, med de för- och nackdelar som bjuds i t.ex. Windows XP eller Windows 7.
Jag har sett till att ha full valfrihet i vilket av dem jag i varje situation föredrar. Det låter kanske lite lyxigt men är inte särskilt kostsamt och förmånen av att ha full egen valfrihet att själv styra och ställa vad som skall uppgraderas eller inte är värt varenda krona. På kuppen har man ju också måst lära sig lite, men det är inte heller så kostsamt och betungande.
- o000oo -

BenWah46

 • Veteran
 • *****
 • Antal inlägg: 2.502
SV: Windows förstår inte!
« Svar #4 skrivet: tor 14 jun 2018, 21:48:20 »
Du kan ju röntga knäna. Det gjorde jag och då fick jag nya; det äldsta knät är 6 år, så jag kanske ska beställa barnbidrag igen.
Bengt W
H0 2R DCC