Nytillkomna inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Byggforumet / SV: Fyrkantrör mässing
« Senaste inlägg av Spirre skrivet Idag kl. 13:42:55 »
Stämmer bra, Svante. Det var svårt att hitta rätt hos Conrad (jag ville ha fler profiler). Mässing funkade inte, mässingsprofiler lika illa. Först när jag vände på steken och skrev Profiler, mässing kom jag rätt. Där fanns allt man kan önska sig.
2
Min modelljärnväg / SV: Spånboholm`s MJ
« Senaste inlägg av PerH skrivet Idag kl. 13:19:53 »
Efter att ha byggt en helt ny altan på nästan 150 kvm, nytt uterum och ett hörligt spabad så lär garaget få skjutas upp minst ett år till, men ingen brådska. Har börjat fundera på egna moduler så jag kan bygga upp lite i vardagsrummet o köra mina tåg. :)
Vem är det som har koll på prioriteringen?  ;)
Det är jag, men hur skulle du prioritera mellan massa Stig Helmers i tågrummet jämfört med massa nakna fruntimmer i spabadet? :D
Stig Helmer med "nakna fruntimmer"  :D
Visst är det en udda kombination? :D
3
Min modelljärnväg / SV: HåkanE´s modelljärnväg
« Senaste inlägg av HåkanE skrivet Idag kl. 12:42:04 »
Nu är Storberget nedmonterat från anläggningen.



Istället finns det här.


Lättare att skära bort eller limma dit nya bergsformer när berget är på bekväm arbetshöjd.
Så ska det målas, bergs- och jordmålning. Därefter ska jag applicera olika bottenvegetationer och sedan buskar och träd.
Mestadels gran kommer att växa här på Storberget.

//HåkanE
4
Byggforumet / SV: Fyrkantrör mässing
« Senaste inlägg av Svante Andersson skrivet Idag kl. 12:37:32 »

Vet inte om du måste ha 10mm? Dom flesta verkar ha upp till 1/4" (6mm).

http://www.hab.se/bygghobby/byggmaterial/metall/ks-sortiment-ror-plat-stang-profil/massing/fyrkantprofil-635mm-1st

http://www.mbs-rcmodels.se/massingsror/2-p-fyrkantsror-i-massing-6-05-1x300mm/

// robban

Skulle tro att dessa sortiment redan är genomsökta. Tyvärr är det nästan alltid det dimensionsbegränsade K&S-sortimentet som finns att tillgå.
Letar man i Tyskland och England finns betydligt mer matnyttigt och även ordentligt långa profiler i metriska dimensioner.

SA
6
Byggforumet / SV: Mässingsjuntan
« Senaste inlägg av Cunhalasse skrivet Idag kl. 12:00:04 »
Usch vad dagarna springer iväg! Onsdag igen. Trots snön och ev. halka skall vi försöka ta oss in till lokalen i kväll också.
Välkomna från ca. 18.00
7
Månadens MJ-bild / SV: Månadens MJ-bild november
« Senaste inlägg av 1956 skrivet Idag kl. 10:29:13 »







En av SJ:s B-maskiner, nyreviderad.
8
Digitalt och elektronik / SV: DCC-Roco-lok på gammal Lima-DC-layout
« Senaste inlägg av Arstuga skrivet Idag kl. 10:11:51 »
Om det är gammal Limaräls ("silverfärgad") så är min första tanke att den inte leder ström tillräckligt bra, så då behövs rengöring (eller rälsbyte...). Andra tanken är att köra in loket ordentligt om det är tidigare okört, så brukar det funka bättre. Alternativt, om det legat ett tag i sin låda, så kanske det behövs en rengöring och uppsmörjning. Kolla mellan strömupptagningsbleck och hjul om det är smutsigt.
9
Min modelljärnväg / SV: HåkanE´s modelljärnväg
« Senaste inlägg av HåkanE skrivet Idag kl. 10:03:25 »
Hej!

Bilder från omlastningen (7) när timmervagnarna lossas.





Här kommer nu nästa byggprojekt:   :)

Storberget ska få sin vegetation. Jag har länge ansett att just den här delen med "frigolitberget"
förstört helhetsintrycket av anläggningen. Hoppas nu på en kraftig förbättring av detta.


Det här är det sista jag tänker visa av "pizzakartongslandskapet".


Någon bondgård uppe på berget kommer det inte att bli. Jag tycker helt enkelt inte
att den passar in där.

Återkommer med bilder och texter kring detta projekt.
//HåkanE
10
Digitalt och elektronik / DCC-Roco-lok på gammal Lima-DC-layout
« Senaste inlägg av freddemalte skrivet Idag kl. 10:00:47 »
Hej

Ny här så jag vet ej om denna fråga hamnar i rätt ämnesområde.

Jag har köpt ett ”nytt” Roco DCC RC-lok (Green Cargo) [på Tradera] och försöker köra det på min gamla Lima-DC analoga räls. Det startar fint med ljud och strålkastare. På mycket låga strömstyrkor går det iväg mjukt och kör utan problem. Ibland startar det dock inte alls och/eller hackar sig fram mycket sakta. Men när jag ökar hastigheten så stannar loket tvärt.

Är det någon som vet vad jag ska göra för att få loket att fungera ”normalt”?

Med vänlig hälsning,
Fredrik
Sidor: [1] 2 3 ... 10